Solglasögon

Snygga solglasögon är inte bara en moderiktig och fräck accessoir. De är också ett viktigt och effektivt skydd mot skadlig UV-strålning. Utbudet är stort! Optikhusets sortiment rymmer glastyper som med olika egenskaper skyddar mot solens strålar. Här finns också solglas med eller utan styrka, färgskiftande glas eller helt enkelt klarglas med hundraprocentigt UV-skydd.

Skydda barnens ögon

Det mesta tyder på att UV-strålning, i högre grad än hos vuxna, tränger in i barns ögonlinser. Det är därför viktigt att barnen, för att förhindra allvarliga besvär senare i livet, redan från tidig ålder skyddar sina ögon mot solen.

UV-strålningen kan i värsta fall tränga ända in i ögats botten, vilket kan innebära att näthinnans celler börjar åldras i förtid. Ett öga som utsätts för mycket UV-ljus kan också utveckla grå starr (katarakt), akuta inflammationer och skador på hornhinnan, ögoncancer och skadliga förändringar på gula fläcken.

Moscot

År 1899 anlände grundaren Hyman Moscot som emigrant till Ellis Island. Hyman började sälja glasögon från en liten vagn som idag kan ses i märkets logo och 1915 grundades företaget. Det är fortfarande familjeägt, av femte generationen Moscot. Huvudkontoret finns kvar på Lower East Side i New York.

Dita

Dita har arbetat länge och väl för att vara en av de mest högkvalitativa tillverkarna av glasögon på marknaden, alla som provar en båge känner direkt att detta är något speciellt! Varenda detalj är snygg och väl genomtänkt. Dita är designade i LA men tillverkade för hand av de bästa hantverkarna i Japan.

Dior

Det ikoniska franska modehuset Dior är känt för sina haute couture-kollektioner, vackra lyxiga skapelser och dior-glasögonkollektionen har samma glamour. Världsklass lyx, fransk stil och feminin design är nyckelelementen i Dior.

Bottega veneta

Bottega Veneta känns som en av de mest lysande stjärnorna på fashionhimlen just nu. 2018 rekryterades det unga stjärnskottet Daniel Lee som ny chefsdesigner. Han har en rad kända varumärken bakom sig, tex Celine.

CELINE

Stora designstjärnorna Phoebe Philo och Hedi Sliman har gjort Celine till den omåttliga succé som varumärket är idag. Kvinnligt med en stor portion attityd har både deras glasögon och framförallt solglasögon blivit varje moderedaktörs val. Deras maffiga modeller har en karaktäristisk look och man kan direkt se att det är en Celine-båge.

Thom Browne

Thom Browne är en modeikon som fascinerar, hans kollektioner har förändrat klassisk design varje ny säsong med nya tolkningar av traditionella former. Genom att upprätthålla estetik som överensstämmer med varje liten detalj, bevisar Thom Browne för oss alla att kvalitet aldrig kommer att gå ur modet.