LINSER

Linser är ett smidigt synhjälpmedel som hjälper dig att se bra utan att ha en båge på näsan. Optikhuset har linstyper anpassade för just ditt synfel oavsett om du är ålderssynt, närsynt, översynt eller astigmatisk.
Genom LinsBoxen kan du dessutom abonnera på dina linser och få dem hemskickade direkt till brevlådan varje månad.

Kontaktlinser

Endagslinser

Det är det säkraste och enklaste sättet att bära mjuka kontaktlinser. För dig som inte vill lägga tid på hantering och rengöring av linserna. Med nya kontaktlinser varje dag minskar risken för infektioner och ger på lång sikt mycket mindre påverkan immunförsvaret. Finns för vanliga synfel, astigmatism och som progressiva.

2 veckorslinser och månadslinser

Finns i mer extrema styrkor och annorlunda synfel och kräver daglig rengöring. Finns för vanliga synfel, astigmatism och som progressiva.

Dygnet-runt linser

Finns för vecko- och månadsbruk kan passa den som vill ha ett fritt liv och se direkt när man vaknar på morgonen och vill slippa linshantering varje dag. Det blir då viktigt med noggrann skötsel och uppmärksamhet på symptom eftersom det med linser på under natten ökar risken för ögoninfektioner. Det finns regler för hur man kan minska risker. Finns för vanliga synfel, astigmatism och som progressiva.

Speciallinser

Myopikorrigerande kontaktlinser

Används för att minska närsynthet och tillväxt av ögats längd. Kan användas på ungdomar under uppväxt när närsynta föräldrar är oroliga att deras barn skall bli lika närsynta som dem. Att operera bort närsynthet i vuxen ålder ändrar inte ögats längd och de risker ett förlängt öga innebär. Den globala närsynthetsepidemin uppskattas öka andelen närsynta till 50% av världens befolkning inklusive den europeiska till år 2050. Vid behandling av närsynthet med kontaktlinser kan vi mäta ögats tillväxt hos oss för att säkerställa att den ger effekt.

Stabila linser

Är lite svårare att tillpassa och kräver lite annan skötsel. Bra val vid höggradig astigmatism (brytningsfel) och keratokonus.