Glasögon

Glasögonen ska sitta skönt, passa din personlighet och vara försedda med glas utprovade för just ditt synfel. Bågarna och glasen skall tillsammans ge dig det ultimata resultatet och fungera i din vardag och med din livsstil.

Optikhuset jobbar med systemet Visioffice. Systemet ger oss möjligheter att anpassa glasögonen efter din personlighet, dina synbehov och sammanlänka dem med bågens passform. Vi maximerar glasens möjligheter till ett bekvämt seende. Vi kan visa skillnader på olika progressiva glas, visa kvalitetsskillnaderna mellan olika enkelslipade glas och på olika ytbehandlingar.

Moscot

År 1899 anlände grundaren Hyman Moscot som emigrant till Ellis Island. Hyman började sälja glasögon från en liten vagn som idag kan ses i märkets logo och 1915 grundades företaget. Det är fortfarande familjeägt, av femte generationen Moscot. Huvudkontoret finns kvar på Lower East Side i New York.

Dita

Dita har arbetat länge och väl för att vara en av de mest högkvalitativa tillverkarna av glasögon på marknaden, alla som provar en båge känner direkt att detta är något speciellt! Varenda detalj är snygg och väl genomtänkt. Dita är designade i LA men tillverkade för hand av de bästa hantverkarna i Japan.

Dior

Det ikoniska franska modehuset Dior är känt för sina haute couture-kollektioner, vackra lyxiga skapelser och dior-glasögonkollektionen har samma glamour. Världsklass lyx, fransk stil och feminin design är nyckelelementen i Dior.

Bottega veneta

Bottega Veneta känns som en av de mest lysande stjärnorna på fashionhimlen just nu. 2018 rekryterades det unga stjärnskottet Daniel Lee som ny chefsdesigner. Han har en rad kända varumärken bakom sig, tex Celine.

CELINE

Stora designstjärnorna Phoebe Philo och Hedi Sliman har gjort Celine till den omåttliga succé som varumärket är idag. Kvinnligt med en stor portion attityd har både deras glasögon och framförallt solglasögon blivit varje moderedaktörs val. Deras maffiga modeller har en karaktäristisk look och man kan direkt se att det är en Celine-båge.

Thom Browne

Thom Browne är en modeikon som fascinerar, hans kollektioner har förändrat klassisk design varje ny säsong med nya tolkningar av traditionella former. Genom att upprätthålla estetik som överensstämmer med varje liten detalj, bevisar Thom Browne för oss alla att kvalitet aldrig kommer att gå ur modet.